2021-04-09 13:48:24• hírek • Bede Emőke

Újabb rendőrségi razzia Petén

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség egyenruhásai péntek reggel rajtaütésszerű ellenőrző akciót szerveztek a Pusztadaróc községhez tartozó Petén. Ennek során több mint 50 személyt igazoltattak, s megközelítőleg 6 ezer lej értékben 17 bírságot szabtak ki.

A hatóság tájékoztatása szerint ezeket elsősorban a 1991/61-es, a társadalmi együttélés és a közrend bizonyos normáinak megsértésének lehetséges szankcióit kodifikáló törvény, valamint a a 2005/97-es, a lakhelyre és személyazonossági igazolványokra vonatkozó kormányrendelet be nem tartásáért szabták ki.


Jogos közbelépés vagy rendőri túlkapás?


A petei roma közösség nem először kerül a figyelem középpontjába. Húsvét vasárnapján komoly összetűzés alakult ki a helyiek és a rendfenntartó erők között, melynek eredményeképp több személy is megsérült. Három, hivatalos szerv elleni erőszakkal gyanúsított civilt őrizetbe vettek, majd elrendelték előzetes letartóztatásukat is. Az ügy azonban nem olyan egyszerű, mint elsőre tűnik, a helyiek szerint ugyanis rendőri túlkapás történt. Erről részletesebben ide kattintva elérhető cikkünkben írtunk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: